Na dodatkowej powierzchni wystawienniczej dominowała zdrowa żywność z upraw organicznych. Można było kupić miody, sery czy wyroby wędliniarskie wykonywane według domowych receptur. Oczywiście nie zabrakło chleba w różnych formach i smakach. Za najlepszy produkt regionalny uznano „Kiełbasę salcesonową” z Tata Gra i Wędzi (receptura z 1768 roku). Na podium znalazły się również kabanosy z „Biosera” Sklep ze Zdrową Żywnością oraz wyroby czekoladowe ręcznie wyrabiane przez Panią Juliannę Janiak. Komisja konkursowa wyróżniła także wyroby piekarnicze firmy „Sendal”.
Już za tydzień, to jest 14 października, Smaki Regionu zawitają na targowisku przy ul. Witos/Ludowa. Przy okazji odbędzie się także Kiermasz Rzemiosła i Rękodzieła.
fot. i opr. Joanna Przybył, Tarpil - targowiska miejskie
Komentarze
Zobacz także